Hogyan született a vacsi nálam!

2013 szeptember 28. | Szerző:

 

5S4Q0939 (1)

Hogy született a „Vacsi nálam?” blog

Nagycsaládban nőttem fel, öten vagyunk testvérek. Gyerekkoromban mindenki jó volt valamiben, amiért érdemes volt az élet rögös és nehéz, kihívásokkal teli útjára lépnie. Izgalmas életet kezdhettek a tudásukkal. Engem annyi minden érdekelt, hogy sosem tudtam igazán egyfélére koncentrálni, de amit kipróbáltam abban jó voltam. Máig szeretek barkácsolni, de az életem a konyha lett, az ételek szeretete, elkészítésének élvezete, és az azt követő dicséretek bekebelezése. Élveztem, amikor az első konyhámat a saját kezemmel raktam össze, nem volt több egy bárpultnál, sok-sok rejtett és hasznos rekesszel, de az enyém volt. Akkor elhatároztam, ha saját házam lesz, oda olyan konyhát építek, amiben mindennek lesz majd helye. És megvalósítottam, innen már nem volt visszaút beleszerettem. Nem rekesztettem ki a családot, a gyerekek örömmel és izgalommal vesznek részt a főzésben és sütögetésben. Lelkesen készítenek lekvárt vagy csavart kiflit, pizzát vagy fagylaltot. Állandóan éhes kiskutyám szintén segít nekem, főleg karácsony szentestén felfalni a diós bejgli nagy részét, a teraszon magasan dermedő csokoládés süteménynek pedig tuti nem jó helye van ott, hát tesz róla, hogy a hasába kerüljön. És mindezek humoros, mesélni való emlékek, még ha abban a pillanatban nem is így gondoljuk. Ez az élet és úgy szép, ha zajlik.

Itt volt az a pillanat, amikor mindezt szerettem volna megosztani másokkal. Sokan kértek tőlem tanácsokat, recepteket, ötleteket. A legegyszerűbb módja az volt, ha mindezeket leírom, és ők bármikor megnézhetik. Persze az is örömmel töltött el, hogy ez már nem csak a családomat, közeli ismerőseimet érdekelte, hanem azok ismerőseit és egyre többen, számomra addig ismeretlenek is tanácsot kértek tőlem. Tehát megszületett a „Vacsi nálam” blog. Hogy miért lett ez a neve?

Minden alkalommal, amikor vendégeket hívtam feltettem nekik ezt a kérdést: Vacsi nálam?

Enni szerető emberben pedig sosem volt hiány, és én élveztem. Konyhám egybe épült a nappalival és az étkezővel, így amíg ott készültem, arra, hogy megtöltsem az éhes bendőket, addig sem maradtam ki a poénokból, történetekből. Együtt voltam a csapattal, akik közben érdekes ételeket ismerhettek meg és vihették magukkal az ötleteket. Láthatták, hogy nem bűvészkedés a főzés, a legtöbb dolog az időn múlik. Azzal kell igazán jól bánni. Mert manapság abból van a legkevesebb. Ha az idővel megcsúszunk, lemondunk a főzésről, az igazi ízekről, a családi beszélgetésekről. Eltávolodunk egymástól, pedig egy család életében ez a legfontosabb, amikor együtt asztalhoz ülünk, kötetlenül beszélgethetünk és mesélhetünk. Feltöltjük magunkat a következő napra nem csak a hasunkat, hanem a lelkünket is.

Sokan egy dologban nagyon jók és azzal foglalkoznak úgymond szakosodnak a konyhában. Én nem tudtam elszakadni heves és kíváncsi természetemtől, ezért máig több dologban élem ki vágyamat a sütés és a főzés terén egyaránt. Sőt ha kell, a tortaállványokat kis garázsomban készítem el, ezzel is a saját munkámat adva egy-egy süteményhez, tortához, vagy ételhez.

Ez vagyok én Leányvári Krisztina, aki szívvel, lélekkel főz a konyhában és mindezt szeretné megosztani másokkal, szebbé és nyugodtabbá tenni a házi konyhaművészetet. Ezt adja nekem a blogolás, mesélni való emlkékeket, barátokat, szeretetet, erőt a munkámhoz.

Kép 103

 

Sok jókedvet, és izgalmat kívánok a konyhádban!

Leányvári Krisztina
keranyu@gmail.com

Címkék:
CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzleBlogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584656

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!