Ess édes bűnbe Pavlovával

2016 november 2. | Szerző:

Édes bűnbeesés, gyümölcsökkel koronázva. Kell ennél izgalmasabb?

Megmaradt a tojásfehérje, nincs ötlete? Megoldás a Pavlova roppanós, gyümölcsös mini változata.

pavlova

Hozzávalók:

Pavlova tészta

5 db tojásfehérje (közepes méret)

200 g porcukor

1 ek keményítő

1 tk citromlé

A tojásfehérjét a cukor harmadával, citromlével kezdjük el felverni, ha már csíkokat hú és keményedik kanalanként adjuk hozzá a maradék porcukrot, minden egyes kanál után fél percig keverve. A keverés robotgéppel folyamatos legyen. A végén kanalazzuk hozzá a keményítőt is.

Egy szilikonlapra egymástól 2 cm távolságra tegyünk 10 cm nagyságú halmokat, nem kell habzsákkal formázni a kanál is megfelelő lesz.

Tegyük 145 fokra előmelegített sütőbe 45 percre 10 perc után mérsékeljük a sütőt 120 fokra.

A sütőben hagyjuk kihűlni, de támasszuk ki az ajtaját egy fakanállal, hogy a gőz eltávozzon.

Készítsük el a krémet amíg a pavlova sül.

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone vagy krémsajt

10 dkg porcukor

1 cs vaníliás cukor

3 dl állati tejszín 35%-os

1 tk habfixáló

Összeállításhoz kedvünk szerint friss gyümölcs.

darált keksz 100 g

A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá.

A mascarponét a porcukorral vaníliás cukorral keverjük simára, forgassuk bele a felvert habot.

A kihűlt pavlovát szórjuk meg darált keksszel, hogy a krém ne lágyítsa meg azonnal.

Csillagcsővel formázzunk rá a krémből, jöhet a gyümölcs, majd megint egy réteg krém, a tetejére megint gyümölcs.

Kész is van.

2

1

CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzle



Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584656

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!