Csíkos csokoládé szelet

2016 június 6. | Szerző:

Sütemény kreatívan, mert nagyon ráértem, és kicsit átvariáltam egy finom, csokitortát.

Snapseed

Hozzávalók:

tészta

8 tojás

8 ek cukor

16 dkg liszt

Krém:

3 tojás

10 dkg cukor

25 dkg vaj

15 dkg étcsokoládé

2 ek kakaó

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. Fele cukrot a sárgájához, fele cukrot a fehérjéhez adjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá a sárgákat kihabosítjuk.

A sárga masszát keverőkanál segítségével adjuk a fehérjehaboz,óvatosan beleforgatjuk.

Hozzászitáljuk a lisztet és azt is a masszába keverjük. Ne törjük össze a szép habunkat.

Egyenként süssünk 4 db 20*30 lapot, mint a dobostortánál.

Készítsük el a krémet:

A tojásokat a cukorral vízgőz felett krémesre főzzük, 80 fokig hevítjük.

A vajat habosra keverjük, a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

Ha már jó sűrű és krémes a sárga massza , hagyjuk kihűlni, miközben többször megkeverjük. Hideg vízfürdőben hamar kihűl.

A csokoládét a vajhoz öntjük és elkeverjük.

A sárga masszát a csokis vajhoz csorgatjuk, miközben robotgéppel keverjük. Legvégül a kakaóport is belekeverjük.

A lágy krémmel a lapokat megkenjük, majd hosszában 4 egyenlő részre vágjuk.

Egymásra merőlegesen helyezzük el a csíkokat, így érjük el a képen látható eredmény és kapunk egy nagyobb rudat.

A maradék krémmel bevonjuk, kakaóporral meghintjük és hűtőszekrényben egy órát pihentetjük tálalásig.

Másnap még finomabb.

csíkos torta

 

Címkék: , ,

A roppanós barackmag

2014 február 25. | Szerző:

Barackmag vagy mandulamag. Mindegy melyiknek nevezed, ez nem a nápolyis, hanem nagyon finom kakaós, omlós tésztás. Olyan amilyet a régi idők lakodalmaiban lehetett csak megízlelni. Gyerekkoromban készítettem el először, akkor nagyon macerásnak tűnt, pedig nem is az. Megéri az élményért , mert amikor megkóstolod megáll az idő!
1

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

15 dkg porcukor

12 dkg darált dió

2 evőkanál kakaó

krém:

25 dkg vaj

2 tojás

2 cs vaníliás cukor

20 dkg porcukor

20 dkg darált dió

1 dl tej

forgatáshoz:

4 evőkanál kakaópor

2 evőkanál porcukor

Ha ügyes vagy akkor akár 1 óra alatt el is készítheted. Sajnos ezzel a sütivel több a dolgod, de növessz polipkarokat, kérd meg a családot segítsen a formába nyomkodni a tésztát. A gyerekek élvezettel fognak segíteni. Ehhez azonban kell forma, legalább 50 db. Akkor megy gyorsan.

1. A lisztet, margarin, porcukrot, diót, kakaót morzsold össze, majd gyúrd tésztává. Kicsit nehezen áll össze, de amint a vaj elkezd a kezed hatására olvadni, lassan, de biztosan tészta lesz belőle.

2. Ha kész vedd elő a formákat, és szépen, vékonyan nyomkodd bele. Azért legyen vékony, mert egy kicsit megduzzad a sütés alkalmával, és kell a hely a tölteléknek.

3. Az első tepsibe belefér 25 forma. Ha kész tedd előmelegített sütőbe 190 fokra 10 percre. ne tovább, hamar megsül, és könnyen elégedheted. Szépem elkezd a barna tészta világosodni, na, akkor lesz jó.

4. Amint kész, konyhai kesztyű segítségével ütögesd ki a formából. Ha a végét picit az asztalhoz ütöd, szépen kifordul a tészta, ilyenkor még puha, de hamar megkeményedik, ezért kell melegen kiütni, hogy ne törjön össze.

5. Most tedd be a másik tepsit, és töltsd meg amit kiütögettél. Addig csináld, amíg a tészta el nem fogy, ha ügyesen dolgozol, akkor, amíg az egyik adag sül a másikat pont megtöltöd.

6. Ha kész a tészta, készítsd el a krémet. A tojásokat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral vízgőz felett főzd sűrű krémmé. Ha kész keverd bele melegen a diót, és hagyd kihűlni. Ha kihűlt robotgéppel keverd hozzá a vajat, keverd ki habosra.

7. Egy kiskanál segítségével tölts meg egy fél sütit, és tegyél rá egy másikat. Olyan lesz, mint egy barackmag.

8. 4 evőkanál kakaóport keverj el 2 evőkanál porcukorral, és ebbe forgasd meg a magokat. Készen is vagy.

Ugye, hogy nem volt nagy ördöngösség?

923109_648835238466403_541870279_n

Címkék: , ,

Ráncos, csupa csoki keksz – Chocolate crinkle cookies

2014 február 23. | Szerző:

Újabb amerikai recept a tengeren túlról, csak itt és csak most nektek. E remek ráncos sütinek a feladata, hogy elvarázsoljon benneteket a csokoládé fenséges világába. Aki szereti az igazán különleges ízeket, az keverjen a sütibe kevés chili port és  cayenne borsot.

1

Hozzávalók:

12 dkg minimum 50 %-os csokoládé

8 dkg vaj

2 cup (240 g ) liszt

2 tk sütőpor

1/2 tk só

1 cup ( 15 dkg ) kristálycukor

4 tojás

1/2 cup ( 8 dkg) apróra darabolt étcsokoládé

porcukor a forgatáshoz

 

A lisztet a sütőporral keverjük el.

Vízfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét a vajjal együtt.

Adjuk a cukrot a csokoládéhoz és hűtsük ki.

Felváltva adagoljuk a tojásokat a liszttel együtt a csokis masszához.

Szórjuk bele a csokoládédarabokat és keverjük el benne. A masszát tegyük egy edénybe, zárjuk le és helyezzük hűtőszekrénybe minimum 3 órára, de ha legjobb, ha egy éjszakán át hagyjuk dermedni.

Másnap vegyük ki a hűtőből és egy kiskanál segítségével formázzunk egyforma golyókat.

Forgassuk meg porcukorban.

Tegyük sütőpapírral ellátott tepsire és 195 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük meg. Vigyázzunk hamar túlsüthetjük és akkor kiszárad. Akkor jó, ha teteje megrepedezik.

2

 

3

 

Címkék: , , ,

Csíkos pillangó

2014 február 19. | Szerző:

Készítettünk már csíkos kiflit, hát most kápráztassuk el a családot, de főleg a gyerekeket a csíkos pillangóval.

1

Hozzávalók: 16 db-hoz

80 dkg liszt

40 g élesztő

1 tk só

2 tojás

15 dkg porcukor

4 dl tej

10 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)

a kakaós részbe 2 ek kakaó

A 1 dl tejben futtassuk meg az élesztőt. A lisztet tegyük egy dagasztótálba, adjuk hozzá a vajat, sót, porcukrot, tojásokat, a a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt.

Dagasszunk sima puha tésztát. Felezzük el a tésztát és az egyik felébe dagasszuk bele  a kakaóport.

Hagyjuk egy órát kelni majd osszuk a kakaósat és a vaníliásat is két részre.

Nyújtsunk téglalap formát az egyik kakaósból és az egyik vaníliásból. Helyezzük a kakaós tésztát a vaníliásra és tekerjük fel a szélesebb felénél fogva. A másik két tésztával is tegyük ugyanezt. Rakjuk egymás mellé a két tekercset úgy hogy a hajtás felülre kerüljön, ezek lesznek a pillangó csápjai. Vágjunk ujjnyi szeleteket és fektessük tepsire. Két ujjunkkal nyomjuk össze a közepénél a tésztát így kapjuk meg a pillangó alakot.

Kelesszük még 20 percet. Kenjük le a tetejüket felvert tojással és 180 fokos sütőben süssük 15-20 perc alatt szép aranybarnára.

2

 

 

3

Csíkos kifli

2014 január 30. | Szerző:

Puha, foszlós és könnyű kifli tízóraira vagy uzsonnára.

1

Hozzávalók: 16 db-hoz

80 dkg liszt

40 g élesztő

1 tk só

2 tojás

15 dkg porcukor

4 dl tej

10 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)

a kakaós részbe 2 ek kakaó

A 1 dl tejben futtassuk meg az élesztőt. A lisztet tegyük egy dagasztótálba, adjuk hozzá a vajat, sót, porcukrot, tojásokat, a a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt.

Dagasszunk sima puha tésztát. Felezzük el a tésztát és az egyik felébe keverjük bele  a kakaóport.

Hagyjuk egy órát kelni majd osszuk a kakaósat és a vaníliásat is két részre.

Nyújtsunk kör alakot kb 30 cm-eset az egyik kakaósból és az egyik vaníliásból. Helyezzük a kakaós tésztát a vaníliásra és osszuk nyolc részre. Tekerjük fel a szélesebb részétől indulva, és helyezzük egy zsírpapírral ellátott tepsire. Kelesszük még 20 percet. Kenjük le a kiflik tetejét felvert tojással és 175 fokos sütőben süssük 15-20 perc alatt szép aranybarnára.

(A másik két tésztával is járjunk ugyanígy, azért kell két részletben dolgoznunk, mert így tudunk akkora köröket nyújtani, hogy szép egységes kifliket formázzunk.)

2

 

3

 

Címkék: , ,
CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzle



Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584656

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!