Vulkánok ajándéka az év balatoni fagylaltja

2016 május 9. | Szerző:

Vulkánok ajándéka a 2016-os év Balaton fagyija!

A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os év Balaton fagyija címet.
Részletek: balatonfagyija.hu

Azon szerencsések között lehettem, aki végigkóstolhatta a benevezett fagylaltokat. Elmondhatom, hogy a rengeteg igazán finom és kreatív fagylalton túl, a tulajdonosok személyísége, vidámsága, jókedve, barátossága az ami megkoronázta a jeges desszerteket. Igen elmondhatjuk, hogy desszertek voltak, nem csak fagylaltok, mint például a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó Marlenka fagyija, hmmm mintha a süti olvadt volna el a szánkban, kell nekem érzés.
A nyertes, a vulkánok ajándéka, ajándék volt a szájnak a Florida fagyizótól és 100%-ban Szent György-hegyi mustot tartalmazott, ezt az ízt percekkel később is érezhettük, mondván minket nem felejtesz el.
A balatongyöröki Cappuccino kávéház sósmandulás fagylalt ízvilága remek harmoniában volt, a balatonalmádi Amararetto fagyizó pisztáciás csokibombája, robbant a szájban, fagylaltját nem lehetett abbahagyni, olyan kérek még. A Bringatanya sósdiósgrillázsa ízorgiát kölcsönzött az otellolekvár mellé a fagyiban.
Idén egy nagyon finom tökmagkrémes mákfagyit készített a balatonfödvári Kárpáti fagyizó, mesés ízekkel és összhanggal, hmm idén még visszatérek gondolat.
Helyi viszonylatban a siófoki Dinasztia cukrászda remek málnás fagyit készített harmonikus csippentős gyömbér szósszal, ami csak a végén bizsergette meg nyelvbimbóinkat. A La Rosa fagylaltozó is a gyömbért aktiválta az egyik fahylaltjában, kicsit merészebben, de ezzel is csak melegséget csalt a szívünkbe.
Nem hagyhatom ki hogy a Hullám fahyizó Balatonmáriafürdőn nem csak fagylaltotmutatott be, de kemencés csülökkel kényeztetett minket ami remek volt szünetnek a fagyikóstolás között.
Az eredményhírdetés helyszíne a Siófokról induló fröccshajó volt a Balatoni Hajózási Zrt. jóvoltából. Felejthetetlen lesz a hatalmas balatoni hullámok miatt, eláztunk, kicsit fáztunk, de a remek cssapat ezt is túlélte vidám hangulatban.
Sorolhatnám még a remekműveket, remélem jövőre ujjabb kihívásokkal találkozunk. Mindenkinek jó nyalakodást, járja körbe a Balaton és keresse az idei év legjobb fagyiját!!!

Életképek a zsűrizésről és a díjátadóról.

balatoni fagyi

balatoni fagyi2

balatoni fagyi3

balatoni fagyi4

balatoni fagyi5

balatoni fagyi6

balatoni fagyi7

balatoni fagyi8

balatoni fagyi9

balatoni fagyi10

balatoni fagyi11

balatoni fagyi12

balatoni fagyi13

balatoni fagyi15

balatoni fagyi16

balatoni fagyi17

balatoni fagyi18

balatoni fagyi19

balatoni fagyi20

balatoni fagyi21

balatoni fagyi22

balatoni fagyi23

balatoni fagyi24

balatoni fagyi25

balatoni fagyi26

balatoni fagyi27

CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzleBlogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584656

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!