Mallorcai édesség a csigatekercs

2016 április 12. | Szerző:

A spanyol briós vagy más néven Mallorcai édesség remek kiegészítője lehet egy vasárnapi tartalmas levesnek.

Hangolódjatok rá egy pezsgő spanyol városkára és készítsétek el ti is.

spanyol briós

Hozzávalók (4 db)
Tészta

  • 300 g liszt
  • 2 tk porélesztő de lehet sima élesztőt is használni 2 dkg
  • csipet só
  • 50 g cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 120 ml meleg tej
  • 100 g vaj, nagyon puha

Töltelék

  • amit csak szeretnénk!!!!! lekvár, mogyorókrém, alma, túrós, mák, dió
  • porcukor a meghintéshez

Kelt tésztát készítünk egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, tejet, olajat, sót, tojást és dagasszunk sima tésztát.

Egy olajjal kikent tálba tesszük és a duplájára kelesztjük.

Kelesztés után 4 részre osztjuk és egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk. A legjobb ha mindezt szilikon lapon végezzük. megkenjük olvasztott vajjal, ráhalmozzuk a tölteléket hosszanti irányba a tészta egyik oldalára, majd feltekerjük, mint a rétest és csiga alakot formázunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, és hagyjuk még 30 percig szobahőmérsékleten kelni.

Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

3

2

1

 

 

 

 

Nyuszi ül a fűben… azaz a tepsiben. Nyuszibriós

2014 április 14. | Szerző:

Húsvéti mulatság a konyhában, mert az ünnep akkor szép, ha vidáman készülünk rá.
Hozzávalók:
2 pohár liszt (2,5 dl)
7 dkg olvasztott vaj
2 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva 1 kávéskanál cukorral
2 dl tej
1 mokkás kanál só
3 evőkanál porcukor
1 tojás
1 tojássárga a kenéshez (a fehérjét tedd a tésztába, semmit sem dobunk ki)
1. Géppel vagy kézzel dolgozd ki simára a tésztát, ha túl laza lenne tegyél hozzá lisztet, ha túl kemény akkor egy kis tejet. Legyen a tészta puha, de formázható.

2. Tedd meleg helyre és keleszd egy órán át.

3. Ha letelt az egy óra anélkül, hogy átgyúrnád, (mert ekkor elveszíti azt a sok levegőt amit kelés közben magába szívott) terítsd szét sima felületen ujjnyi vastagra és  csíkozd fel,forgasd meg kristálycukorban, majd a csíkokat tekerd fel csiga alakban.. Ezek lesznek a nyuszi testek.

A füleket szintén a csíkokból készíted, úgy hogy kb. 5 cm darabokra vágod a nagyobb csíkokat és háromnegyedig kettészeled. Tapaszd a nyuszi testéhez. Tedd őket tepsibe, kend meg felvert tojással és szórd meg kristálycukorral.
4,Süsd 180 fokon 40 percig a teteje szép aranybarna legyen.
CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzle



Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584656

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!