Indián nyár torta

2016 október 31. | Szerző: | Nyomtatás

Nyáridéző hangulatban mi is eshetne jobban, mint egy ilyen csodás torta tele friss gyümölccsel.

Ma már szinte bármikor beszerezhető a friss gyümölcsök tárháza, de természetesen a gyümölcsfajták a szezonjellegű társaival is felcserélhetők.

A torta egy barackos túrótorta friss gyümölccsel, oldalán csokoládélapok, tetején friss gyümölcsök tárháza. Itt még felkerült egy cipőcske is a vendég kívánságára.

gyumis-csokikosarban

Tortalap: 28 cm tortakarika

10 tojás

10 ek kristálycukor

200 g sima liszt átszitálva

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjét a a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A fehérjehabot óvatosan keverőkanállal a sárgába forgatjuk, majd 2 adagban a lisztet is. Ne törjük össze a habot.

Tortakarikába öntjük és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Krémalap:

4 dl tej

4 dkg vaníliás pudingpor

6 ek kristálycukor

3 tojássárgája

A tej kétharmadát felmelegítjük a e ek cukorral. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet és a pudingport, majd simára keverjük. A tojásos masszát a felforralt tejhez adjuk és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, de fedjük le, hogy ne bőrösödjön.

Túrós krém:

kész puding

250 g túró

10 dkg porcukor

6 dl állati 35 %-os tejszín

1 tk habfixáló

A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és hozzákanalazzuk a kihűlt csomómentesre kevert pudinghoz, majd elkeverjük benne. Porcukorral édesítjük. A felkockázott barackot beleforgatjuk.

A tésztát 3 felé vágjuk és megtöltjük a krémmel, kívülről is bevonjuk majd a kész csokoládé lapokkal körben beborítjuk. A csokilapokat magunk is elkészíthetjük (felolvasztott csokoládét egy szilikonlapon elterítünk, hagyjuk kihűlni és csíkokra vágjuk), nem baj ha nem egyformák, hiszen ez adja majd a kézműves mivoltát. A csokilapok kicsit nyúljanak fel a torta teteje felé, hogy megtartsák a sok gyümölcsöt. Tekerjük színes szalaggal körbe a csokilapokat a torta körül így szebb lesz és a lapok is egymás mellett rögzülnek.

A torta közepére halmozzuk a friss gyümölcsöt. Kész is vagyunk.

2

1

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzle



Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584659

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!