Pisztráng sókéregben sütve

2016 június 1. | Szerző: | Nyomtatás

Sóban sütni? Nem, nem rémálom, mesés ízek, könnyű elkészítés, egyszerű tálalás. Nem ez volt az első sütésem, mert amikor kipróbáltam beleszerettem. Ma a pisztrángon volt a sor, hogy bebújjon a sókéreg alá, az eredmény mint mindig, most is zamatos volt.

FullSizeRender (4)

 

A legjobb az egészben, hogy a megfelelő sózást maga a kéreg végzi el.

A halat nem kell beirdalni, csak egy kis fűszerezés kell neki, de azt se vigyük túlzásba, mert a maga természetességében még a hal is zamatosabb ízletesebb.

Hozzávalók:

2 db pisztráng

2 kg asztali só (durva)

1/2 csokor petrezselyemzöld

fél citrom

Köretnek a hajdinasalátát választottam, nagyon passzolt a halhoz

A halat megmossuk és a hasába szeletelt citromot és zöldpetrezselyem leveleket teszünk. Aki szeretné enyhén fűszerezheti, de natúr még finomabb.

A sót 1 dl vízzel elkeverjük és a felét egy tepsibe halmozzuk majd bele ültetjük a halakat.

A maradék sóval beburkoljuk mindenhol és előmelegített sütőben 180 fokon 70 percig sütjük.

Ha kész a sókéreg megkeményedik és elválik a haltól. Kis ecset segítségével a felesleges sót leseperhetjük.

Sokszor a hal bőre is a sókéregben marad és csak a hal ízletes húsa kukkan majd ki.

pisztráng sókéregben

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzle



Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584659

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!