Ragyogó csokimáz, ami nem ördöngösség

2016 április 1. | Szerző: | Nyomtatás

Sokszor szeretnénk a tortáinkat csokoládémázzal bevonni, a sima étcsokoládémáz is tökéletes, de miért nem lehetne még szebb, fényesebb?

Itt a remek recept.

1

Hozzávalók:

4 lapzselatin (fontos, hogy ne por legyen és ezzel könnyebb is dolgozni)

225 g kristálycukor

125 ml víz

150 g étcsokoládé

30 g kakaópor

65 ml állati min 30%-os tejszín

A lapzselatint 5 percre áztassuk hideg vízbe.

A kristálycukrot a vízzel forraljuk fel 104 fokra.

Adjuk hozzá a csokoládét és a kakaóport. Keverjük simára. Öntsük hozzá a tejszínt és tegyük bele a beáztatott zselatint.

Keverjük simára és csomómentesre. Ha kell szűrjük át.

Hagyjuk hűlni és csak akkor öntsük a krémmel simára kent tortára, ha már egy kicsit besűrűsödött. A legjobb, ha rácson végezzük ezt a műveletet. A maradék lecsorog és újra felhasználható lesz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzle



Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584659

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!