Nem rémes, hanem krémes a Mézes krémes

2015 október 30. | Szerző: | Nyomtatás

Egy süti, ami nagyon váratott magára, pedig gyermekkorom kedvence, lakodalmasok kihagyhatatlan kísérője.

Megérdemli, tehát, hogy a repertoárba kerüljön. Az én változatomban igazán krémes, vékonyabb tésztalapok és amitől messze más mint a bolti a házi kajszibarack lekvár.

resize

Hozzávalók:

tészta:

45 dkg liszt

15 dkg porcukor

4 ek akácméz

3 ek mangalica zsír

1 tojás

1 kk sütőpor

1 kk szódabikarbóna

0.5 dl tej

Krém:

5 dl tej

10 dkg búzadara

1 tk vanília aroma

8 dkg kristálycukor

25 dkg krémmargarin

8 dkg porcukor

1 üveg házi lekvár

A bevonáshoz 20 dkg étcsokoládé, 3 ek étolaj vízgőz felett megolvasztva.

  • A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, közepesen kemény állagot kapunk majd.
  • Osszuk 4 egyenlő részre. Egyenként nyújtsuk 20*30-as méretűre. Igazán vékony lapot kapunk, a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha szilikon lapon nyújtjuk és azon is sütjük meg. Így nem fog kiszakadni és könnyebb lesz nyújtani. Ha nincs szilikon sütőlapunk a zsírpapír is megfelelően helyettesítheti.
  • Süssük a lapokat egyenként 180 fokos előmelegített sütőben 10-12 percig, vigyázzunk hamar megég.
  • Amíg a lapok hűlnek, készítsük el a krémet.
  • A tejbe tegyük a kristálycukrot, vanília aromát, búzadarát. Főzzük sűrű krémmé. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A krémmargarint keverjük ki a porcukorral habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt darás krémet.
  • Most állítsuk össze a süteményt. Az első lapra kenjük a krém felét, tegyük rá a második tésztalapot, ezt kenjük le a baracklekvárral. Most jön a harmadik lap, kenjük rá a krém második felét és helyezzük rá a negyedik lapot.
  • Az egészet vonjuk be olvasztott csokoládéval, majd tegyük hűtőbe.
  • Akkor a legfinomabb, ha legalább egy napot állni hagyjuk. A lapok meggyengülnek és akkor lesz könnyen szeletelhető.

mézeskrémes

 

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Krisztina Leányvári says: (előzmény @Bednár Anna)

    Köszönöm Anna a visszajelzést.
    Nálunk is rendszeres visszatérő süti lett, ez megint abba az örök ismétlő kategóriába tartozik tényleg.

  2. Bednár Anna says:

    Elkészítettük! Nagyon finom! Az igazság az, megbeszéltük a családdal, hogy ez a süti ismétlős kategóriába tartozik!

  3. Krisztina Leányvári says: (előzmény @Demok Rita)

    Kedves Rita!
    A kommented nem tűnt el csak várakozott egy kicsit. Sokan használják a netet és a blogokat szórakozásra, ennek megszűrésére van a kisebb várakozás is.
    Köszönöm a megértésed.
    Kriszta

  4. Krisztina Leányvári says: (előzmény @Demok Rita)

    Szia Rita!
    Természetesen fenomenális lesz a krémes egy karamellpudinggal is, de ez most nem az a változat és az eredeti recept ezzel a kenceficével készül. Ráadásul egy tejbegríz elkészítése nem igazán kencefice, hanem rém egyszerű. Ha már karamell ízben szeretném majd megcsinálni akkor, igazi karamellpudingot készítenék, nem boltit, mert az meg úgy az igazi.

  5. Demok Rita says:

    Hova lett az imént küldött – link nélküli – kommentem?

  6. Demok Rita says:

    A krémes kencefice helyett egy csomag karamellás pudding – kihûlés után kikevert vajjal felhabosítva – fenomenálissá teszi.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


CafeblogVIP Tag

Keress meg!

Kedvcsináló

Dream of Cakes

Mesekeksz puzzle



Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Kategória

Mai tortám nektek! Violetta

"Ha boldog vagy, élvezed a zenét, de ha szomorú vagy, akkor megérted a szövegét..." Violetta

Nézettség

  • Blog nézettsége: 584659

Kövess engem a Pin-en is!

A titokzatos Jane

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!